Heb je vragen over het op de rit krijgen van je gezin na de scheiding? Ben je de balans even kwijt en voel je je out-of-control met alle veranderingen en hevige emoties? Is de positiviteit in je gescheiden gezin soms ver te zoeken? Heb je het idee dat je kinderen worden klemgezet tussen jou en je ex-partner? Botst jouw visie op een adequate opvoeding met die van je ex-partner? Kortom, wil je weten hoe je jouw kinderen het best kunt ondersteunen in deze ingrijpende periode? Dan is dit traject iets voor jou.

Veel ouders hebben na hun scheiding vragen als: “Hoe help ik mijn kinderen bij het wennen aan de nieuwe situatie? Kan ik het eigenlijk wel, een gezin draaien in mijn eentje? Er is veel spanning in huis, hoe beleef ik weer meer plezier met mijn kinderen? De scheiding was nodig, maar ik voel me erg schuldig naar mijn kinderen toe. Hoe gaat het nu met ze, wat gaat er in hun koppies om?”

Veel gescheiden ouders worstelen met deze en andere vragen en dat is niet verwonderlijk. Een scheiding is een zeer ingrijpende gebeurtenis, kijk alleen al naar de lijst van meest stressvolle gebeurtenissen in het leven: de echtscheiding staat op plek twee(!), direct na het overlijden van een partner. Je wereld staat op zijn kop. Begeleiding door een neutrale professional kan in deze periode fijn en behulpzaam zijn.

In dit individuele coachingstraject werk je o.a. aan:

  • (emotioneel) sterker uit je scheiding te komen,
  • steviger in je schoenen te staan,
  • weer zin te hebben in je leven,
  • jezelf weer terug te vinden,
  • van je verleden te leren,
  • het bewust worden van het heden,
  • richting te geven aan je toekomst.

Omgaan met emoties

De ondersteunende individuele begeleiding van de Praktijk van Scheiden, helpt je ook bewust te worden van je eigen (emotionele) reacties en te leren daar op een goede manier mee om te gaan. Ook als je al gescheiden bent en wilt werken aan je toekomst en je eigen persoonlijke ontwikkeling, is deze individuele begeleiding een uitkomst.

Een scheiding is één van de meest stressvolle en ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven, ook als de scheiding tamelijk harmonieus verloopt. Vaak brengt de scheiding veel veranderingen met zich mee: een gezin dat uiteen valt, alleen komen te staan, met of zonder kinderen, een verhuizing, financiële gevolgen etc. Dat brengt een hoop geregel én emoties met zich mee. Het geregel vraagt meestal in de eerste periode na de scheiding de meeste aandacht. De Praktijk van Scheiden kan u verwijzen naar zeer professionele en bekwame mediators. Als het geregel achter de rug is, heb je meer tijd en energie om de emoties onder begeleiding te verwerken.