Individuele kindercoaching

Een echtscheiding laat bij je kind altijd zijn sporen na. Het kan ervoor zorgen dat hij of zij zich terugtrekt of juist weerbarstig reageert. Andere kinderen krijgen weer last van verlatingsangst of voelen zich schuldig. Zowel voor je kind als voor jou kan het prettig zijn om te praten met een deskundige, een vertrouwenspersoon die een luisterend oor biedt, adviezen geeft en helpt met problemen en lastige keuzes.

Als ouders aan het scheiden zijn, brengt dat ook voor het kind vele emoties en veranderingen met zich mee. Juist omdat kinderen heel loyaal zijn naar hun beide ouders toe zullen zij niet alles aan hen vertellen. Ze stellen het geluk van hun ouders voorop en cijferen zichzelf vaak weg.

De kinderen worden op hun eigen niveau benaderd. Met jonge kinderen knutselt en tekent de kindercoach veel en hierdoor worden op een simpele manier emoties en vragen beantwoord, die anders moeilijk te vertalen zijn in woorden en dus niet naar boven komen. Ook de ouders worden betrokken bij dit traject. Zij krijgen een terugkoppeling van hetgeen tijdens het traject naar voren komt. Vanuit de praktijk is gebleken dat er vaak verrassende wensen en uitspraken door hun kinderen wordt gedaan die van groot belang zijn voor de invulling van bijvoorbeeld het ouderschapsplan.

Kindercoaching heeft in principe de volgende opbouw:

  • een gesprek met beide ouders of een gesprek met vader en een gesprek met moeder, zonder het kind
  • 4 begeleidingen van het kind van 1 uur
  • een evaluatiegesprek met beide ouders waarbij gesproken wordt over wat het kind heeft gedeeld en waarbij tips/adviezen gegeven zullen worden die indien gewenst gebruikt kunnen worden voor het op te stellen ouderschapsplan